Bok: Forest bathing

Det er ikke lett å følge med på alle bøkene som publiseres om skogsbading og skogsterapi lenger. Jeg tror det kommer en nesten hver 14. dag. Den siste jeg har lest kom i år, og er skrevet av Julia Plevin. Tittelen er: «The Healing Magic of Forest Bathing – Finding Calm, Creativity, and Connection in the Natural World». Dette er den beste boken jeg har lest så langt om emnet.

Borgerøyna i Lygne, Eiken.
Anbefales!

Boken er systematisk bygget opp etter de prinsippene som ANFT og EFTI bruker på sine vandringer. De første delene handler om forberedelser – ta kontakt med skogen. Så handler det om å være i skogen – med invitasjoner for forskjellige typer øvelser. Før det hele rundes av med å ta med seg lærdom tilbake til hverdagen (gjerne ved bruk av et ritual). Alt dette er beskrevet på en lettfattelig og enkel måte, og Plevin har helt klart begge beina godt plantet i næringsrik skogsbunn.

Boka er veldig gjennomarbeidet og smakfull designmessig. Hvis du vil ha en enkel innføring i hva skogsbad og skogsterapi er, så kan du begynne her. Hun skriver lettfattelig, og definerer forest bathing på denne måten:

Forest bathing is the practice of intentionally connecting to Nature as a way to heal. Part mindfulness, part child´s play, it´s a portal into true understanding of yourself and the world around you. Forest bathing is an embodied love note to Mother Earth and an evidence-based intervention to combat the life-threatening diseases that are associated with modern life.

Enkelt fortalt tenker jeg at skogsbad handler om væren, og terapi handler om prosess. I denne definisjonen favner hun godt begge deler. Hvor langt en kan gå med å snakke med trærne osv. må en kjenne litt på, og i denne boka balanserer hun i mine øyne veldig bra. Den er sånn passe spirituell, uten at det tar av. Jeg mener jo at noe av det viktigste med denne aktiviteten er å opprette kontakt med skogen (naturen), og at det gjennmom det blir enklere å få kontakt med seg selv også.

For et år siden tenkte jeg det ville vært fint å skrive om dette – og Plevins bok er akkurat den jeg har hatt lyst til å skrive. Da slipper jeg det. Den kan i høyeste grad anbefales. Både for nybegynnere, men også de som har erfaring.

Plevin, Julia (2019) «The Healing Magic of Forest Bathing – Finding Calm, Creativity, and Connection in the Natural World»
Ten Speed Press

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *